Kommunen gir informasjon om fritak / reduksjon av kommunale avgifter:

 

  • Angående vann- og avløpsgebyr:

 

Det er ikke hjemmel i kommunens forskrift om vann- og avløpsgebyr til å innvilge fritak eller reduksjon fra vann- og avløpsgebyr på grunn av fraflytting eller fravær. Det står følgende i forskrift om vann- og avløpsgebyr om fritak og reduksjon.

 

«Fraflytting eller fravær gir ikke grunnlag for reduksjon av gebyrene. Er bebyggelsen på eiendommen fjernet, eller ødelagt slik at den ikke kan brukes, betales årsgebyr inntil stikkledning er frakoblet (plombert) ved hovedledningen.

Ved søknad til kommunen kan abonnenten få fritak for årsgebyret når eiendommen fysisk frakobles kommunalt ledningsnett. Abonnementet opphører etter dokumentasjon fra godkjent rørlegger om at anboringspunktet er plombert er mottatt. Ny tilknytning av eiendommen utløser ikke ny betaling av engangsgebyr for tilknytning. Både frakobling og ny tilknytning av vann skal utføres av kommunen for abonnentens kostnad.»

 

  • Angående renovasjon gebyr:

 

På grunn av at huset ikke er bebodd gis det anledning til å gi fritak fra renovasjonsgebyr ved innhenting av søppeldunk og renovasjonskort. Det står følgende om fritak i forskrift om håndtering av husholdningsavfall i Øst-Finnmark;

«I kommuner som omfattes av denne forskrift er det lovpålagt innsamling av husholdningsavfall, jf. lov 13. mars 1981 nr. 6, om vern mot forurensninger og om avfall (Forurensningsloven). Alle eiendommer mv. som faller innenfor § 2 omfattes av denne avfallsordningen.  

Den enkelte kommune kan, eventuelt etter at kommunehelseansvarlig har uttalt seg, frita særskilte eiendommer eller særskilte områder. Den enkelte kommune kan etter grunngitt søknad, eventuelt etter at kommunehelseansvarlig har uttalt seg, gi dispensasjon i enkelttilfeller:  

- Når den gebyrpliktige enheten er ubebodd i men enn seks måneder. Det gis kun fritak for mengdegebyret. Abonnenten plikter å fjerne dunken fra hentestedet. 

- Når den gebyrpliktige enheten er ubebodd i mer enn ett år. Det gis fritak for både grunn- og mengdegebyr. Dunken leveres renovasjonsselskapet.