Du er her: Hjem Nyheter

7. mai starter folkeavstemninga!

7. mai vil finnmarkinger få si sin mening om sammenslåinga av Finnmark og Troms. Da kan du enten stemme på nett eller på papir i din kommunes lokaler. Les mer om hvordan du kan stemme.

valg_2013

Du vil få følgende spørsmål: Ønsker du at Finnmark fylke skal slås sammen med Troms fylke?

Selve valgdagen er 14. mai, men allerede 7. mai kan du stemme både på nett og på papir.

Hvor og hvordan kan jeg stemme?

INTERNETT

7. mai fra klokken 10.00 kan du besøke nettsiden www.finnmark2018.no for å stemme. Den er åpen fram til 14. mai klokken 21.00. Du logger inn på samme måte som du logger inn på for eksempel Altinn.

KOMMUNENS LOKALER

Du kan forhåndsstemme på papir i egen kommune 7.-11. mai mellom kl.0900 og kl. 1500. På selve valgdagen 14. mai mellom kl.0900 og 2000 på flerbrukshuset. Du stemmer slik du ville gjort under et vanlig valg, men det vil ikke bli sendt valgkort i posten, så husk å ta med gyldig legitimasjon (pass, førerkort eller bankkort med bilde).

Valglokalet er flerbrukshuset på valgdagen den 14. mai og flerbrukshuset på biblioteket hvis du ønsker å forhåndstemme.

Hvem kan stemme?

Alle som er manntallsførte i en av kommunene i Finnmark pr 14. mars 2018, er over 18 år, eller fyller 18 innen utgangen av 2018.

Så lenge du har tilgang til internett og har folkeregistrert adresse i Finnmark, kan du stemme fra hvor som helst i verden.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut