Informasjon til foresatte om nasjonale prøver ved Vardø skole.

Nasjonale prøver er obligatoriske prøver som gir informasjon om ferdigheter i lesing, regning og engelsk. Disse ferdighetene er viktige for læring i alle fag. Informasjonen en får gjennom disse prøvene skal danne grunnlag for underveisvurdering, tilpasset opplæring og kvalitetsutvikling.

Nasjonale prøver gir resultater om elever på individ, gruppe og skolenivå. Disse resultatene trenger lærere og skoleeier for å utvikle skolen videre. Resultatene gir ikke svar på alt, men et avgrenset bilde av ferdigheter og kompetanse elevene har.

Vi ser alltid disse resultatene i sammenheng med annen relevant informasjon skolen har om elevene.

Hver høst gjennomfører 5, 8 og 9 trinn disse prøvene. Gjennomføringsperioden er uke 36-39, fra 5.sept-30.sept 5 og 8.trinn gjennomfører prøver i lesing, regning og engelsk. 9.trinn gjennomfører prøver i lesing og regning.

Prøvene er elektroniske, og det tar ca. 90 minutter å gjennomføre hver prøve. Lærere vil gi informasjon til klassene når de ulike prøvene gjennomføres.

Enkelte elever kan ha behov for tilrettelegging. Det er rektor i samråd med elevens lærer som har ansvar for tilretteleggingen. Det er elevens lærer i tett samarbeid med foresatte som vet hvilken tilrettelegging eleven har behov for. Det er muligheter for å søke om fritak fra nasjonale prøver. Elever med rett til spesialundervisning eller rett til særskilt norskopplæring kan få fritak. Ta kontakt med kontaktlærer for mer informasjon om dette.

For mer informasjon om nasjonale prøver gå inn på: https://www.udir.no/eksamen-og-prover/prover/nasjonale-prover/om-nasjonale-prover/

Skulle det være noe - ta kontakt med skolen.