Kommunen har denne uken, uke 48, hatt 8 personer som har testet positivt på PCR test. De som tester positivt på PCR test har allerede vært i isolasjon og kontaktet sine nærkontakter siden de først har testet positiv på selvtest. Kommunen er kjent med at det er personer som har testet positivt på selvtest i helgen, både blant ungdom og voksne. Disse skal være i isolasjon, kontakte sine nærkontakter, og ta PCR test så snart som mulig. PCR test kan bestilles via Helsenorge.no, eller ringe legekontoret i ordinær kontortid.

Kommuneoverlegen overvåker situasjonen nøye og har ikke funnet grunnlag for lokale tiltak ennå. Takket være at befolkningen er så flinke å teste seg, kan treninger og lignende fortsatt holde åpent. Nærkontakter følger eget testregime. Hyppig testing er et av tiltakene for å få kontroll på smitten. Vi forventer å ha noe smitte i kommunen, og det følges nøye med på antall syke og antall sykehusinnleggelser. Det er god vaksinedekning blant de som er i risikogruppen, noe som gjør at man tåler noe smitte i samfunnet. For de aller fleste beskytter vaksinen mot alvorlig sykdom og død. 

Fremdeles viktig å følge smittevernrådene:

Hold deg hjemme om du er syk og ta en selvtest, god hoste- og håndhygiene, anbefaler bruk av munnbind på steder hvor det er vanskelig å holde 1 meter avstand og vaksiner deg. Lokale tiltak vurderes fortløpende

Ved positiv selvtest: Gå i isolasjon, varsle dine nærkontakter og ta en PCR test så snart som mulig.