Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
17. november:

Vaksinasjon mot Covid 19 i Vardø torsdag 01.12.22 på glasshuset

Regjeringen åpner opp for oppfriskningsdose til personer i aldersgruppen 18-64 år uten underliggende... Les mer

Vardø barnehage

Smittevern i barnehagene

Hei alle sammen.

Hjemme i huset vårt har det vært mye tanker, frem og tilbake, om barnet vårt skal til barnehage eller ikke. Tror at mange foreldre har hatt mye av de samme tankene.Jeg ble jeg veldig mye betrygget av smitteverntiltakene planlagt i barnehagene. Veilederen vi alle fikk synes jeg er omfattende og godt gjennomtenkt. Og når vi har reiserestriksjonene på plass, opplever jeg den hele situasjonen som tryggest mulig vi kan ha i epidemitidene. Samtidig barna går ikke glipp av en stor og viktig del av hverdagen sin. Realiteten er at nå etter åpning vil  infeksjoner kommer til å spre seg i barnehagene selv om smitteverntiltakene er på plass.

I nåværende situasjonen vil vi i helsevesenet vurdere at hver eneste luftveisinfeksjon kan være covid-19. Nå er det slik at ingen med luftveissymptomer burde møte på jobb, og spesielt gjelder dette de som er ansatt i skolen/barnehage/butikk/helse, slik at de har kapasitet til å smitte store mengder folk.

barn forebygger smitte

Nivå inndeling i skole og barnehager

Fra 2 juni åpner skolen og barnehagene med full åpningstid.

Trafikklysmodell

Grønt nivå kjennetegnes ved av barnehage- og skolehverdagen kan organiseres som normalt. Det vil si vanlig organisering av avdelinger og klasser.

På gult nivå kan hele avdelinger og skoleklasser regnes som en kohort. Barnehagene og skolene må fremdeles ha flere tiltak for å redusere kontakt og holde avstand mellom ansatte og elever.

På rødt nivå skal elevene og barna deles inn i mindre grupper og kohorter. Barnehagene og skolene må vurdere ulike oppmøtetider for elevene og sørge for at elevene og ansatte holder avstand til hverandre.

Detaljer om tiltak og organisering kommer i de oppdaterte smittevernveilederene som publiseres på fredag. Her vil det være ulike tiltak for barnehager, barneskoler, ungdomsskoler og videregående skoler.  

Mer informajson fra utdanningsdirektoratet finnes her

skole barnehage