Tirsdag 17. januar er avspark for prosjektet

Vi starter dagen på Vardø vgs. med bli-kjent-øvelser og samarbeidsøvelser på programmet. Deretter går vi i gang med kokkelering, og fra nå av vil kreativiteten stå i fokus.

Elevene skal i løpet av prosjektuka jobbe sammen for å skape gastronomiske retter basert på lokale råvarer, og de skal lage både forrett, hovedrett og dessert. Gjennom uka etablere elevene grunnlag for kreative- og innovative matretter/produkter i sine egne Ungdomsbedrifter.


Torsdag 19. januar kl. 14.30 er det Kokkekamp. Uka avsluttes med kokkekamp i Glasshuset (flerbrukshuset) i Vardø. Denne ettermiddagen skal elevene presentere sine retter for en

jury. Elevene starter sine forberedelser med maten allerede kl. 13.00 i Glasshuset, og etter juryeringa, som starter kl. 14.30, vil det kl. 16.00 bli smaksprøver for publikum.

Prosjektet eies og ledes av Ungt Entreprenørskap Troms og Finnmark, men er etablert i samarbeid med, og finansiert av bl.a. Vår energi/Goliat og Blåfondet.

Lokale bidragsytere og råvareleverandører leverer førsteklasses lokale råvarer til prosjektet. 
I år bidrar Gamst Shilova AS, Ostemaker Øverli, BAMA/Aakre,TINE meierier Tana, Rema 1000 Vardø og Varangerkokken.

Matprosjektet setter fokus på innovasjon og kreativitet ved bruk av lokale råvarer. Prosjektet har som mål å styrke rekrutteringen til restaurant- og matfagslinjer, til matfagsbransjen, samt øke antallet Ungdomsbedrifter innen restaurant- og matfag, kokk –og servitør på de videregående skolene i Finnmark.

Finnmark og Troms vil også i fremtiden trenge matfagsutøvere som kjenner de unike råvarene vi har tilgang til «rett utfor stuedøra» vår, og som er bevisste viktigheten av innovasjon og kreativitet innen bransjen. Vi ønsker å forberede ungdommene våre på trender, ønsker og behov til et variabelt publikum, både i et lokalt, nasjonalt og kanskje et internasjonalt perspektiv - og kortreist er bærekraftig.

Det er også viktig at våre framtidige kokker sprer "det gode ryktet" om våre lokale råvarer. Kunnskap er viktig, og gjennom prosjektet håper vi å kunne bidra til at elevene får kompetanse på dette området.

UE Troms og Finnmark ønsker dere/media velkommen til Glasshuset torsdag 19. januar, klokken 14.30, for å se hva framtidens Finnmarks-kokker/gründere har prestert gjennom ei ukes kreativ og hard jobbing. Fire Ungdomsbedrifter er klare til Kokkekamp! Smaksprøver for publikum kl. 16.00.

Vedlegg:
Nøkkelopplysninger UE Troms og Finnmark

Program for uka

Foto: Fra tidligere år. Fritt bruk, men krediteres Ungt Entreprenørskap Troms og Finnmark

For mer informasjon kontakt:

Trine Hogseth, rådgiver/prosjektleder, Ungt Entreprenørskap Troms og Finnmark, tlf. 975 47721

Robert Lundgren, nestleder, Ungt Entreprenørskap Troms og Finnmark, tlf. 451 17261